tweety

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Navrat leta do ostrovnych koncin

    Konecne je vonku aj viac ako len odstrasujucich 15 celziov, ako tomu bolo zaciatkom tohto mesiaca. Akoby si pocasie neuvedomovalo, ze jun uz sa v podstate rata za leto, tak by tomu malo prisposobit svoje teplotne rozclenenie.

Vcera som si vsimla zaujimavu vec- akonahle vykukne slnko, zrazu je na ulici neprimerane velke mnozstvo ludi oblecenych presne a vhodne. Ako je to mozne??? Netvrdte mi, ze predpoved pocasia sa vzdy trafi a ze ju vsetci pozeraju ( jasnym dokazom je dnesny den, kedy bolo slubovane, ze bude dazdivo a studeno; avsak o-la-la- je skoro-temer-priam az dvadsat stupnov, slnko sa snazi svietit, napriek tazkym mrakom na obzore). Anglicania sa prosto snazia vytazit z pekneho pocasia co najviac.

Minuly tyzden bol park nachany rodinami s detmi/bez deti, teenagermi, parikmi, ale aj obycajnymi/neobycajnymi jednotlivcami, ktori odusu chytali bronz/ lietajuci tanier, citali knihy, hrali kriket/ baseball/ fotbal/ basketbal/ cokolvek ine. Akoby si mysleli, ze to slnko teraz zmizne po prvom peknom dni nadobro. Nezmizlo. Udrzalo sa a sufam, ze mu to vydrzi dlhsie.

Na druhej strane, vcera som bola svedkom rozhovoru na poste. Dve zeny (oslovenie panie by ich samozrejme urazilo) kritizovali tohtorocne "horucavy". Vraj aj v Timesoch pisali, ze tohotorocny 12. jun bol najteplejsi za uplynulych 30 rokov. A ze kedy uz konecne sa schladi a mohlo by aj trochu sprchnut, lebo toto uz je neunosne, ako to slnko pali. 

To ma nakoplo- nikomu sa tusim neda vyhoviet. Nech sa dani protivnici slnecneho pocasia odstahuju na Aljasku, ked im chlad vyhovuje. Ja som stastna- prestastna, ze konecne mozem ist von naboso, ze nemusim tahat vsade sako alebo sveter, ze vecer sa nemusim zakryvat a spat len pod plachtou.  Kto sa radsej zakukli do dlhych nohavic  a kabatov- prosim, ved to mozete robit aj ked je krasne a teplo:).

Podla internetovych novin, je aj na Slovensku krasne. HURA HURA HURA! Nemusim blednut zavistou, ze opat sa osvedcila nasa vyhodna pozicia  (nas ako Slovakov) vo vnutrozemi.

Preto: Krasnemu pocasiu zdar! a hor sa na zahradky.

    

postrehy z bezneho dna | stály odkaz

Komentáre

  1. jaaaj
    tweety, keby si vedela, ako tu je! :))
    publikované: 15.06.2006 15:16:21 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. tweety
    ja sa už teším, keď si budem môcť zaplávať v jazere a najlepšie len tak ... :-)
    publikované: 16.06.2006 00:33:14 | autor: phil (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. pojeď Vašku...
    ...na Aliašku :))
    publikované: 16.06.2006 07:05:00 | autor: David (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. tweety
    je tu naozaj nádherne teplo, okolo 30 stupňov, čo je pre mňa úplne najideálnejšia teplota :o)) pred chvíľkou som prišla domov z roboty, zvyčajne polhodinová cesta mi trvala skoro dve hodiny ... uži si to :o))
    publikované: 16.06.2006 18:50:06 | autor: laskonka (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. tweety,
    letná sezóna začala, jupííííííííí
    publikované: 16.06.2006 22:37:57 | autor: germa (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014