tweety

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Este k tomu valentinovskemu sialenstvu

ktore zachvatilo kazdeho i ked si to viac menej nepriznava

tohtorocne srdieckove vytesenie som odignorovala. Pripomenute mi bolo esemeskou s velmi jednoduchymi dvoma slovami "Chybas mi". Po ich precitani som doslova a dopismena onemela. :) Takze este raz vdaka:).

Avsak -nie o tom som chcela.

Aky je vlastne zmysel tohoto sviatku? To ze je v kalendari este z neho zarucene "sviatok" nerobi. Trisha tvrdi, ze je to prilezitost pre obchodnikov ako dopredat vianocne kolekcie zabalene do cerveneho staniolu. Ako preklenut hluche obdobie ("zimnu uhorkovu sezonu") medzi Vianocami a Velkou nocou. Ako prinutit ludi sa nahanat po obchodoch a tak nevedomky nakupit okrem toho co nepotrebuju este dalsie nepotrebnosti.

Co takto sa pozriet na odvratenu stranu "valentina"?Kolko ludi skonci na psychiatrii, pokusi sa o samovrazdu, utapa vecer v alkohole? Kde su pre nich tie srdiecka a vymetene pohlady? Kazdy len vzdycha- ach to je hrozne, rozist sa/rozviest sa/pohadat sa na Valentina. Uhm, fajn, keby sme prejavovali viac lasky po cely rok, nemuselo to vyvrcholit na valentina. Vedecke studie ukazuju, ze ludia su v zimnych mesiacoch nachylnejsi na hadky a spory, pretoze s klesajucou vonkajsou teplotou vzrasta tuzba po blizkej osobe, po niekom. A nemam na mysli len tu tuzbu sexualnu. Povsimli ste si zaujimavy fakt: v obchodoch vyzdobenych srdieckami zarucene hra ta najsamsladsia hudba, z ktorej sa priam robia kazy na zuboch.

Naco sa nahanat za cokoladou, kvetmi, rezervaciou v restauracii?

Pamatam sa ked som na strednej stresovala, ci dostanem valentinku prostrednictvom "valentinskej posty" alebo nie. Ako vsetci porovnavali- a ja mam a ty si nedostal, beheheee. Neskor som sa dostala zahade na koren a zistila,ze niektore decka si posielali valentinky sami sebe, aby neboli vydedeni z kolektivu. Je toto naozaj potrebne pre "deti" 15-19 rocne? Ano, viem, ze v tomto veku to vsetko este len zacina, ale naco zacinat traumou?

Vcera som na "sviatok" uplne zabudla.Cely den som stravila vonku, vdaka FANTASTICKEMU pocasiu. Na tuto rocnu dobu a danu geograficku lokalizaciu Anglicka to bolo priam neuveritelne pozacie. Ta ohniva hviezda ma pohladzala svojimi lucmi, opajala som sa kraaasnou vonou pokosenej travy. Mobil som zabudla v izbe, takze som ohluchla k vonkajsiemu svetu. Po navrate domov som zapla ten "vydobytok" modernej kultury a zapipali dve smsky, z toho jedna bola ta dychberuca.

Laska predsa nie je cokolada v tvare srdca, vecera pri svieckach alebo cervena ruza.Ano, potesia, ale nie je to laska. Laska je tlkot srdca, teplo objatia, stit proti vsetkemu nepeknemu... Laska su motyle v bruchu, hurikan i tichy sum listia... Laska je dotyk detskej ruky, list od priatela a spomienka na drahe chvile...

Teda vazeni blogeri, osobnosti a vseobecna verejnost, otazka znie: Potrebujeme tento "sviatok"?  Chceme lasku a city zaskatulkovat do jedneho dna? (mimochodom, len tak mi napadlo, preco neoslavit niektory iny den, dajme tomu 19.februar, a nazvime ho Den cokolady:))

    


postrehy z bezneho dna | stály odkaz

Komentáre

  1. vazena vseobecna blogerka,
    suhlasim s navrhom aby 19. februar bol Dnom cokolady! :)

    publikované: 16.02.2006 09:09:33 | autor: orifiel (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Nerusme to !
    Nerusme tento den ! Nikto nam neprikazuje robit nieco, co nechceme... Ale vzdy sa najde skupina, ktora konecne najde zamienku na spravne konanie... A vzdy skupina, ktora bude tvrdit, ze je to blbost, aj ked existuju nepomerne vacsie blaznostva o ktorych vsetci /?/ mlcia...
    publikované: 27.02.2006 22:52:12 | autor: JTT (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Ja...
    ...mám valentína aspoˇˇn raz do týždňa, keď som v meste a idem okolo jeho pozostatkov, no inak tiež tento sviatok nmusím, keďže nemá pravdivý základ.
    publikované: 28.02.2006 08:11:59 | autor: David (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014