tweety

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Istotne sa vyzname

v mapach krajiny alebo mesta

    ale kto sa vyzna v mape duse? Kto rozuzli citove komplikacie? Kto sa vymota zo zmatkov sposobenych slovami i mlcanim?

Sestricka prechadza narocnym obdobim- 15tka, krasna ako obrazok:) a predsa sa straca. Hovori, ze je tazko najst kamaratov, ked je "ina". Jedine v com je "ina" je, ze nechce zapadat do niciacej kultury -sex, drogy a rockenroll- i ked si myslim, ze v dnesnej dobe je to cokolvek. Ak chces byt "dospely" musis vyskusat cigarety. Musis zapadnut do "party", ktora ta neprijme, ked nie si dostatocne cool.

Co je "cool"? Nikto nepovedal, ze nie je cool dostavat dobre znamky. Avsak jednotkari neboli nikdy cool. Nanestastie boli vzdy povazovani za biflosov. Pritom boli len talentovani (vo vacsine pripadov:) ). Citanie knih prestalo byt cool dobru dobu dozadu- preco? Dobra kniha vyda za rozsirenie slovnej zasoby, obzorov a nazorov. Oplati sa preluskat sa aj 300 stranami. Cool je utracat "tazke" prachy za znackove handry, flamovat po nociach a pouzivat "dospelacky" slovnik. Cool je plavat skolou na strednej urovni a odmerane sa stavat k akejkolvek zabave alebo comukolvek, co moze len pachnut "detstvom".

Preco si nevytvorit vlastny styl? Odviazat sa na vlastnej urovni, zodpovednej veku, schopnostiam a danostiam? Zmierit sa s tym, ze nie zovnajsok, bankove konto alebo rodicovska zazobanost, nezarucuje "coolovost". Je to to, co sa nachadza na opacnej strane tela ako pekne nohy. Je to hlava plna myslienok, napadov a planov. Nie je to hlava plna alkoholoveho opojenia alebo zadymena.

Drzim teenagerke palce- snazim sa ju povzbudit ako sa da. Tiez som bola vzdy "ina":). Zdielam s nou jej  "inakost".

    

postrehy z bezneho dna | stály odkaz

Komentáre

  1. citat knihy
    sa mi zda "cool". A hlavne myslim ze "cool" su ludia, ktri sa niecim odlisuju a nesplyvaju so sedim priemerom. Avsak chapem ze osoby ktrore su niecim vynimocne nezriedka sa citia opustene:o(.

    Drzim paste sestre do doby, ked si uvedomi, ze je vynimocna a ze je "cool". :o)
    publikované: 15.04.2006 19:21:24 | autor: solto (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. tweety, vieš, čo je najviac "cool"?
    nebyť "cool" podľa všeobecne prijatej šablóny, odmietnuť masovú "coolovosť" a byť samým sebou, aj keď to človeka vyradí z "party". obdobie, kedy mladý človek stojí o to byť za každú cenu členom party je krátke a dá sa prežiť aj bez toho, aby ho parta prijala. je to obdobie skúšky charakteru, odolnosti, sily osobnosti. verím, že ho sestra zvládne tak, ako si zvládla ty. s tvojou podporou sa jej to určite podarí :-)))
    publikované: 15.04.2006 20:22:50 | autor: hogofogo (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. :)
    teším sa, ako sa k tomu vyjadrí tá, o kt bol tento článok
    ja, osobne som mix všetkých týchto štýlov. Snažím sa byť čo najlepší v škole a keď dostanem horšie ako 1, som naštvaný. Milujem knihy, alternatívnu hudbu, divadlo atď. Avšak obliekam si aj značkové veci, kt teraz letia a sú cool. Zapadnem aj do podnikov, kt sú teraz IN. Snažím sa držať trendov. Ale stále do toho mixujem niečo svoje, niečo iné, kt nemá nikto iný. Seba
    publikované: 15.04.2006 21:32:32 | autor: mŕtve nebo (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Ahoj!
    ...hovorte si,co chcete,dnesny svet je totalne uponahlany ,clovek sa nestiha ani pravidelne pripravovat do skoly,nieto este odreagovat sa,alebo sa dobre zabavit.Preto si asi viaceri vybrali tu najlahsiu cestu,ktorou je absolutna ignoracia k normalnejsiemu relaxu(sport,knihy,...)a radsej sa totalne sfetuju ci opiju...je to lahsie,efektivnejsie,a o to HORSIE!!!
    Narod hlupne,nie iba vdaka tv programom,ide to sem aj z inakadial....Mozno len opicime (s dvojrocnym oneskorenim) zapadne krajiny...tam su tieto negativne veci absolutne cool!!!
    publikované: 15.04.2006 21:33:46 | autor: čitateľka (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. DH, aj ja som zvedava, ako sa sestricka
    vyjadri:). Pravdepodobne ma zabije:)))).Chichi:)
    publikované: 16.04.2006 00:40:21 | autor: tweety (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. hogo, skus to povedat a vysvetlit
    nastrocnej, ktora si mysli, ze nicomu nerozumies a za "tvojej doby" (to povie z opovrhnutim v hlase, akoby si zil v dobe kamennej) bolo vsetko ine:).
    publikované: 16.04.2006 00:42:10 | autor: tweety (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. čitateľka
    ja ked vidim sfetovane dievca, tak mi to absolutne nepripada "cool". prave naopak zdvihne sa vo mne vlna odporu ako sa niekto mohol dostat na tak nizku uroven. Pre mna nie je colvek silny tym, ze sa necha strhnut trendom a pravidelne fetuje a oddava sa alkoholu, ale naopak ak zotrva na svojich moralnych hodnotach. Ja viem mlady clovek vidi svet inak a ma pocit ze potrebuje podporu rovestnikov a patrit do istej skupiny avsak nastane v zivote clovka zlom, ked si uvedomi, ze tadeto casta nevedie.

    Tweety je jasne ze sestra bude povazovat tieto reci iba za frazy, no pride cas kedy si ich v plnej miere uvedomi a ty jej mozes byt svetlym prikladom.
    publikované: 16.04.2006 03:30:35 | autor: solto (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. tweety,
    ja žasnem nad mnohými mladými , nie nad tým, akí sú, ale nad tým, akí chcú byť cool a každý iný a predsa sú takmer všetci takí uniformovaní nezáživní, neoriginálni...mysliac si že to je práve to pravé orechové... Škoda, o pár rokov už možno nebudú mať silu a chuť na to, byť originálmi.
    publikované: 16.04.2006 08:29:45 | autor: germa (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. tweety, a ty si už nepamätáš?
    násťroční vedia všetko najlepšie a treba im dať príležitosť, aby si svoje pravdy overili, aj za cenu zranení a pádov. a keď narazia, treba im byť nablízku a na pomoci. brániť im treba len v skoku do priepasti, všetky ostatné skúsenosti, najviac práve tie bolestné, ich určite posilnia.
    publikované: 16.04.2006 09:22:11 | autor: hogofogo (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. germa
    "my zirame, vy zirate- Vizir!":).

    Pripadam si, akoby som bola stara, ked si tak povzdychnem "to za mojich casov". Ale je topravda. Pride mi to, ze ked ja som bola nactka, neboli sme az taki "skazeni". Mozno sme boli len menej cool. Je jasne, ze moje "cool" spoluziacky robili to, co momentalni coolovi teenageri, ale nejako ich to po dvoch mesiacoch preslo a boli len priemerne svihnute.

    Je to touto generaciou???
    publikované: 17.04.2006 18:46:08 | autor: tweety (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. aj ja
    neustale povzbudzujem moju nastrocnu sestru
    publikované: 18.04.2006 11:01:07 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Ludia boli vzdy "cool"
    Ľudia boli vzdy "cool". Ked mal niekto za socializmu Pioniera, bol "cool", len sa tomu tak nehovorilo. Drogy vtedy az tak nerezovali, nemali sa sem prilis ako dostat, ale fajcilo sa aj vtedy a pilo sa tiez. Aj u mladych. Len to akosi vedeli viac ustriehnut, rodicia mali vacsiu autoritu atd...(vo vacsine pripadov).
    Dnes chcu byt tiez vsetci "cool", lebo to videli v televizii, jednej z 50 televizii, ktoru mozu ludia v dnesnej dobe chytit bez toho, aby sa velmi snazili. Alebo chcu byt "cool" ako Ti idealni ludia v americkom filme.
    Slovo "cool" vrcholne neznasam, podla mna je to pomenovanie rovnako vyznamovo bohate ako "hrncek var". A to ten hrncek je podla mna na tom este lepsie.
    Myslim si vsak, ze dost velku ulohu v tom, aby dnesni mladeznici nepodlahli tomu, co je vseobecne povazovane za nevhodne, zohrava rodina. Presnejsie rodicia. Ak si mlady clovek nevytvorti spravne idealy a mety, ale zacne cerpat z tych "z ulice", nedopadne to dobre.
    publikované: 01.05.2006 12:02:39 | autor: jtt (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014