tweety

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

knihy knizky knizocky

Citam, teda som. Som teda citam:).

Akym sposobom sa maju spravne citat knihy?

Viem, ze vedecke studie odporucaju spravne osvetlenie, spravnu poziciu v sede atakdalej atakdalej. Avsak kto ma pravo povedat, ako citat knihy?

Niekto zvykne po prvych zopar strankach preskocit na koniec a precitat si zaver, aby sa nestresoval, ako to cele dopadne. Priznam sa, ze aj ja som mala tento hlupy zlozvyk. Lenze potom mi prislo na um, ze sa vlastne okradam o cele caro citania knihy. Postupne som s tym prestala a teraz uz citam normalne:).

Chichichi:).

Tazko povedat, ci normalne. Je povazovane za normalne citat jednu knihu. ALe citat dve ci tri sucasne asi nie je dvakrat obycajne:). Nemyslim tym, mat ich otvorene a citat ich naraz. Ale citat ich v tom istom obdobi. PRave mam rozcitaneho TP, najnovsieho Pottera (tu sa tomu clovek tazko vyhne), 1984 od Orwella (dost tazke a obcas nudne) a Matkinov Polnocny dennik (kedze to je jedina kniha zo SVK, ktoru som si priniesla:) ). Kazda z tychto knih je v inej faze rozcitanosti- dve z nich uz koncim, Pottera som prave zacala a Matkina citam "na preskacku":). Nemam z toho chaos, ani sa necitim, ze by mi nejako preskakovali postavy z jednej knihy do druhej. V podstate si to celkom uzivam. Len tu je jediny problem- malo casu! A tak vela knih:)

Neskor si pozriem film na namet knihy- nikdy nepozeram film pred knihou. Moja zasada. V hlave si vzdy vyformujem, ako ten-ktory charakter vyzeral, "vysnivam" si ho. A vacsinou som filmovym spracovanim sklamana. Taky Winnetou bol v mojej hlave fesak ako hrom, Indian telom aj dusou. Po zhliadnuti filmu a precitani dodatocnych clankov, zistim, ze je to FRANCUZSKY herec... a ze sa natacalo na Plitvickych jazerach. Ziadna Amerika, ziadna step, ziadni bizoni...Sklamanie bolo obrovske.

Na druhu stranu- Pan prstenov bol VYBORNY! Reziser dostava odo mna specialnu striebornu hviezdu za vyber hercov a celkovu filmovu podobu knihy. Bravurne. Mozno by som vytkla malickosti, avsak charaktery vyzerali ako moje obrazky, scenerie Noveho Zelandu su idealne. Celkovo nie je co vycitat. Mozno tie bojove sceny (mysliac ich dlzku). Proti argument- nudila som sa na nich aj ked som ich citala, takze vo filme to bolo rovnake:).Ked budem velka a bohata:), kupim si specialnu ediciu na DVD.

Spat ku knihe- nikdy pre mna nezovsedneju. I ked budu v elektroniskej podobe, alebo akokolvek modifikovane. Jedna vec vsak zostane specificka prave pre tie knihy tlacene na papieri: vona novevj knihy je omamujuca:).

:o)


moje (ne)zavislosti | stály odkaz

Komentáre

  1. jasne
    mas pravdu secko sa toci iba okolo toho
    publikované: 28.11.2005 08:13:54 | autor: eragon18 (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. @eragon18
    neviem sice, co si tym chcel povedat, ale dakujem za komentar:)
    publikované: 03.12.2005 00:25:25 | autor: tweety (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. tweety
    mas uplnu pravdu! nic sa nevyrovna krasnej, vonavej, hrubej a zaujimavej knihe! najma teda nie Hvoreckemu a Matkinovi... jednoducho, slovenski spisovatelia su the best! (a onedlho sa k nim pridam :-))
    publikované: 17.02.2006 19:45:33 | autor: Lucia (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014