tweety

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Toto si urcite nemozem dovolit ! ! !

mozno keby som sa velmi snazila...
    Kolkokrat ste si v dennodennom prezivani povedali tuto vetu? Ja som si ju len tak zmyslela, ked som dnes pozerala na nadherne saty.
Boli skutocne krasne a nemohla som odolat, tak som si ich vyskusala. Aby bol dojem uplny, obula som si k nim ladiace topanky a vybrala si z prilahleho vesiaka kabelku. Ako som sa vynorila zo skuobnych kabiniek a uvidela sa v zrkadle, zatajila som dych- boli skutocne krasne! Vyzvrtala som sa a potom si pozrela cenovku, ktora ako maly chvostik, povievala okolo mna.
Kusok papiera, pripomienka reality. Okamzite ma stiahol na zem. Nemozem si ich kupit! Su prilis prilis prilis premrstenej ceny. Spolu s topankami a kabelkou by sa moj outfit vysplhal na zavratnych £141! DOOOST vela:(.
Hm....
Keby som tak mohla byt natolko bohata, ze by som bez mihnutia oka vytiahla platinovu VISA kartu a kupila si, po com by mi dusa zapistala.
Topanky- okolo vykladov prechadzam s tuziacimi ocami. Obcas sa odhodlam a vstupim do luxusneho obchodu a len tak, bez zavazkov, si ich vyskusam.
Saty- tie vzory! Tie farby! Tie strihy!
Kabelky- kapitolka sama o sebe. Ako typicka zena, ku kabelkam ma taha neviditelny navijak:).
.....a vela vela ineho.

Lenze otazka je polozena inak- bola by som skutocne stastna, keby som bola bohata? Keby som si mohla "vsetko dovolit"?  Keby som vedela, ze tu nie je nic, na co musim trpezlivo setrit, k comu mozem aspirovat, cim sa mozem motivovat?

Je to neuveritelny pocit, ked odkladam kazdu "volnu" £, aby som si mohla kupit to, co mi zrovna uputalo dusicku. Dlho som prahla po kvalitnych a pohodlnych kozennych topankach, ktore vyzeraju elegantne, ale sucasne v nich budem schopna aj chodit. Ten pocit, ked som ich objavila v obchode, vyskusala si ich na bose chodidlo a urobila prve kroky, bol na nezaplatenie. Sedeli perfektne! Boli pohodlne! A, samozrejme, neboli lacne. Avsak bola som na seba hrda, ze ich mozem mat. S malymi vycitkami svedomia, ze som sa vynimocne rozmaznala, ale ved nohy ma budu nosit cely zvysok zivota a nekupujem si take topanky denne:).

Keby som bola "celebrita", tento pocit si nikdy neuzijem. Bezodne bankove konto. Akekolvek excesy a vyciny su ospravedlnene, zahladene sekmi alebo ligotavymi uplatkami. VSETKO na svete sa da- za peniaze vzdy.

Zo zaciatku by som sa urcite opajala tymto pocitom- vsetko, VSETKO by bolo na dosah ruky. Avsak tito ludia su vo svojej podstate velmi nestastni. Nemaju sa na co tesit. Prazdnota. Stracaju ovela viac, ako bohatstvom ziskali. Nevedia, ci su ich priatelia ich skutocni priatelia alebo ich len vyuzivaju a hraju "priatelov". Niekde v hlbke ich duse stale striehne ten hlodajuci pocit- co ked toto vsetko stratim? Ako potom prezijem?

Niektore to riesia obratenim sa k charite- angazuju sa v charitativnej praci pre chudobnych sveta, pre ludi v rozvojovych krajinach a podobne. Chvalitebne. Avsak niekedy prave tu mozeme pozorovat povrchnosti. Vtedy ide vsetka chvala bokom a zostava len trpky pocit. Co vlastne maju??? Pozornost verejnosti- stratu sukromia. Obdiv ludi- stratu sebaucty. Nehynucu slavu- vnutornu prazdnotu.

Ako zena, zarabajuca v inej krajine, akekovlek peniaze su po prepocte na slovenske koruny "strasne prachy".  Automaticky sa odo mna ocakava, ze po navrate na Slovensko bude zo mna prinajmensom milionarka alebo nieco podobne. Toto mi prekaza na slovenskej povahe- ludia sa neposudzuju podla toho, aki su, ale podla ich bankoveho konta, znackovosti ich siat alebo blystavosti ich sperkov. Mozem mat tenisky K-Swiss a nemusim byt snob. Su pohodlne a nezoderu sa tak rychlo ako cinanky. Preto ich mam. To este neznamena, ze teraz budem nadradena nad svet, pretoze JA mam znacku. Tak to nechodi. Avsak Anglicko je v tomto ine. Ludia peniaze nielen zarabaju, ale si ich aj uzivaju. Je rozumne skreckovat a nieco si aj odlozit. Podriadovat zivot odkladaniu je sialene. Podriadovat zivot utracaniu je este viac.

Co je zlata stredna cesta? Balans:). Nielen co sa penazi tyka. Balans medzi poziadavkami, narokmi, cielmi, excesmi:), stravovanim... v zivote.

V ramci daneho balansu si idem zahryznut jablko:).

 

 

 

 

 


postrehy z bezneho dna | stály odkaz

Komentáre

  1. provokacia :-))
    kdesi som pocul: "komu vystane, tomu pristane".
    publikované: 06.05.2006 23:23:15 | autor: edmond (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. twee
    robila som vo firme, ktorá dovážala K-SWISS. Neboli vôbec také drahé. Vo veľkoobchode stáli cca 1800 - 2000 Sk, za to sa s tebou v Pume, alebo Adidase nebavia ani cez vyklad.
    Ja tiez na vselicom setrim, ale na topankach sa neda - musia byt pohodlne a bezpecne.
    publikované: 07.05.2006 08:10:48 | autor: čvi (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. cvi
    ale na Slovensku to je stale "znacka", ktora ma zvuk. Takisto ako Puma, Adidas, Nike, DC; cokolvek, co len trochu ide okolo mena.
    Topanky su velmi dolezite- iba v lete mozu byt opomenute- vtedy chodim najradsej bosa:)
    publikované: 07.05.2006 13:39:31 | autor: tweety (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. tweety
    uz davno som sa naucila, ze ak tvoje srdce po niecom prahne, neterba sa vzpierat. ci uz ide o lasku alebo trebars o jahodovu zmrzlinu... a pokial maju tvoje tuzby prehnane vysoku cenu... co tak sa poobzerat po niecom rovnakom a pritom lacnom? vzdy som mala odpor k "lacnym" obchodom, ale vies ako perfektne sa da nakupit v sekaci? a myslim si, ze saty sa daju kludne najst aj za OVELA nyizsiu cenu... aj ked, topanky... to je uz nieco ine :-D
    publikované: 07.05.2006 13:57:45 | autor: Lucia (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. tweety
    mozno celebrity uplne inaksie rozmyslaju ako ty, a preto sa netrapia a nemaju vycitky ani pocit prazdnoty

    peniaze su pomaly povazovane za zmysel zivota :(
    publikované: 07.05.2006 21:32:48 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. lulla, tak nejako to bude
    Pred par rokmi na brigade v UK si moj kamarat po niekolkotyzdnovom zvazovani kupil topanky (tusim Wrangler) za 90£. Mal z nich neskutocnu radost a prve dve noci v nich aj spal (v spacaku!)
    Dnes je to frontman jednej slovenskej punkovej kapely a na taketo momenty si uz vobec nespomina.
    Moze si teraz dovolit takmer vsetko. No odvtedy som uz nevidel, ze by sa z nejakej veci tak tesil.
    publikované: 07.05.2006 23:41:53 | autor: edmond (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. tweety, k tej "provokacii" :-)
    takto ma vytocil bratranec, ked som si kupil iba hlupy MP3 prehravac. Doteraz som mu to nestravil.
    publikované: 07.05.2006 23:46:41 | autor: edmond (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. ed, nic si z toho nerob
    kazdy ma priority, za ktore da peniaze, ani keby nemal mat 1000 inych veci. Ja osm si odjakziva kupovala kvalitne caje, kamaratka lososa v oleji. Dalsia trpi na kabelky.
    MP3 prehravac je dobra investicia. Tiez som si ho kupila v case, ked som nanho vlastne nemala. A ta radost!!!
    publikované: 08.05.2006 05:52:09 | autor: čvi (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. ed, mp3 prehravace
    si nekupujes kazdy den, tak neviem, co mal bratranec z toho, ze pripomienkoval.
    Keby si bol taky spotrebitel ako niektori, ze po troch mesiacoch je pre nich mobil nepouzitelny, potom by mozno bolo namieste pozdvihnute obocie.

    Cvi, aj ja mam cajovu slabost:) a taktiez kvalitne topanky:).
    publikované: 08.05.2006 10:37:13 | autor: tweety (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. edmond!!!!
    ty mas kamosa, co je frontman slovenskej punkovej kapely??? kto je to??? UJO, zoznam ma s nim!!! PJOSIM!
    publikované: 08.05.2006 11:07:57 | autor: Lucia (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Lucia,
    bojim sa, že ten skok z virtualneho sveta do reality by edmond neprežil. ...a mne sa ešte nechce umierať :-(
    publikované: 09.05.2006 17:22:53 | autor: edmond (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. ed
    a tak... hm... tak mi aspon povedz, kto to je...
    publikované: 09.05.2006 17:31:50 | autor: Lucia (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014